Apelsingolf

Los Naranjos, vad är det? Till att börja med kan vi berätta lite om vad orden betyder. ”Naranja” är spanska för apelsin, och ”Los Naranjos” kan då enklast översättas med ”Apelsinträden”. Men det säger inte så mycket. Lite mer specifikt så är det namnet på en fantastisk golfklubb belägen i södra Spanien, på Costa del Sol, solkusten. Golfklubben ligger inte långt från staden Marbella i provinsen Malaga, vilet gör att det går att kombinera golfande med en mer klassisk solsemester. Perfekt för golfaren som har en familj som inte fullt ut delar ens intresse – vill de inte följa med och golfa så finns det mycket för dem att göra. Även om de kanske kräver att man själv följer med och ställer upp då och då. Men livet är ju mer än golf, har vi hört även om vi är tveksamma till sanningen i det påståendet.

Ung golfbana
Los Naranjos ärt en relativt ung golfbana. Den invigdes så sent som 1977 och firar därmed i år sitt 70-årsjubileum. Att den förberedes och byggdes under 1970-talet innebar en stor fördel, vilket vi kan se så här i efterhand. Visst var den spanska solkusten populär redan då, men inte till den grad den är nu, vilket innebar att det fanns hyfsat med mark att tillgå för banan. Det är en av förklaringarna till att den är så attraktiv; med en flod som genomkorsar den, apelsinträd och allt. Idag skulle det bli svårare, eller i alla fall mycket dyrare, att anlägga en golfbana av samma klass där nere i södra Spanien.

18 hål på fyra timmar
Los Naranjos är en 18-håls golfbana, där det är beräknat att en omgång ska ta fyra timmar och tio minuter. Banan designades av legendaren Robert Trent Jones Sr, som designat över 500 golfbanor världen över – därav många i Costa del Sol.