Sommargolf i Sverige

Los Naranjos, Marbella och Spanska solkusten i all ära – men det finns mycket fint att upptäcka i Sverige också, och många förstklassiga golfbanor. Att resa till sol och värme under sommaren känns också lite som slöseri – vi brukar ju trots allt får ett par tre varma och fina månader i Sverige, och då bör vi också utnyttja dem. Resa söderut kan vi göra under hösten och vintern i stället, när det inte är fullt så trevligt att bo här uppe i snön och kylan. Det gäller att ta vara på den korta tid då Sverige visar sig från sin bästa sida.

Golf i Dalarna
Det finns många golfbanor i Dalarna som är värda att se lite närmare på. Att ta in på ett bra hotell en vecka eller två under sommaren och ägna tiden åt att prova på de banor som erbjuds är en spännande upplevelse. Det rör sig kanske inte om lyxiga banor som Los Naranjos, men även lite enklare – relativt sett – banor har ju definitivt sin egen charm. Som hotell kan vi rekommendera Green, greenhotel.se, i Tällberg vid Siljan. Dels så är det ett väldigt bra, charmigt och professionellt hotell, med utmärkt mat och dryck, och dels så finns det en spännande och lite annorlunda golfbana i själva Tällberg, Tällbergsbyarnas GK, som invigdes 2005. En ny bana alltså, på nio hål.

Golf runt Siljan
Tällbergsbyarnas GK ingår i något som kallas Golf runt Siljan, tillsammans med Rättviks GK, Mora GK, Sollerö GK och Leksands GK. Att ”golfa” runt Siljan är naturligtvis en förstklassig naturupplevelse, men också spännande ur ren golfsynpunkt. Samarbetet innebär också att greenfeeavgiften blir låg, så att man inte behöver ruinera sig för att golfa på de olika banorna runt Siljan. Ett perfekt sommarnöje för en golfare med andra ord, utan att man behöver åka till Spanien.